Serveringer er en metode til å styre flere runder med retter. Det kan være å servere den klassiske forrett, hovedrett, dessert, men også flere runder med mat og drikke.

Forberedelse:

Serveringer er som utgangspunkt slått av. Logg inn på backoffice for å aktivere Serveringer.

https://pos.quickorder.io/settings/app/settings

NB! Efter Serveringer er aktivert, vil det ikke være mulig å gå tilbake til den gamle "Fire" metoden. Det er dog mulig å slå Serveringer fra og da vises Serveringsrunder ikke. Quickorder POS og GO App skal startes på nytt for at endringen får effekt på iPads.

Bruk av Serveringer

Tilføye varer til en Serveringsrunde

Som utgangspunkt inneholder kurven én runde "Rett 1".
Flere kan tilføyes ved å klikke på + i kurven.

I eksemplet her over er det tilføyet forretter til Rett 1. Trykk på + for å lage en runde 2 (Rett 2) og der kan det så tilføyes nye varer. Det kunne være hovedretter.

Kjøre retter

Når varene er fordelt på de ulike runder (Rett 1, Rett 2 osv) og bestillingen settes på et bord, så kjøres første rett-runde automatisk. Det står tydelig "KJØR" på Rett 1 og VENT på de neste runder.

Slik kommer kjøkkenbon til å se ut:

Finn fram bordet og klikk deg inn på bordet. Her trykker du "Kjør varer". Dette åpner bildet med varer delt opp på rett-runder. Inne på bordet er det nå synlig at Rett 1 er kjørt.

På bordet er det mulig å kjøre neste rett-runde ved å trykke på Kjør + Send til kjøkken. Dette sender en ny kjøkkenbon med tydelig anvisning på å kjøre neste runde. (Første runde som er kjørt vises ikke lengere)

Flytte varer mellom rett-runder.

Det er mulig å flytte bestilte varer mellom rett-runder.

Velg bordet.

Trykk på Kjør varer.
Trykk på Flytt - og velg rett-runden som varen skal flyttes til.

Bonner

Når den opprinnelige bestilling avsluttes på et bord, sendes varene til de relevante skrivere. Første bon viser en oversikt over alle retter, med beskjed om å kjøre Rett 1 og å vente med etterfølgende retter.

Når en etterfølgende rett kjøres, gis det beskjed om å kjøre den valgte rett-runden, og å vente med resten.

Hvis der laves endringer eller tilføyelser til rett-runder etter bestillingen er avsluttet, skrives det en rettelses-bon med tilføyelser på de enkelte rett-runder, og hvis rett-runden med tilføyelser allerede er kjørt, gis beskjed til kjøkken om å kjøre tilføyelsen.