Kom godt i gang med QuickOrder Egenkontrol

Du skal have et system til løbende at sikre at dine varer er i orden, så fødevarelovgivningen bliver overholdt. Det er dit ansvar som restauratør, men hos QuickOrder tilbyder vi et egenkontrolsystem der gør det nemt og overskueligt at gøre!

Er du ny restauratør?

Fødevarekonsulenter

Som restauratør skal du have lavet en risikoanalyse (vurdering) og ud fra denne kan du sætte dit egenkontrolsystem op. Vi samarbejder med følgende fødevare konsulenter der kan være behjælpelig:

Wurtz QA fødevarekonsulent

jakob@wurtz-qa.dk

+45 21 60 07 61

Fødevarekonsulent Jytte Høyrup

jytte.hoeyrup@gmail.com

+45 23 29 49 28

Fødevarekonsulent Jesper Domino Isaksen

info@fodevarekonsulenten.dk

+45 21 26 85 44

Når risikoanalysen er lavet kan du begynde at sætte dit egenkontrolsystem op - dette gælder OGSÅ for rutinerede restauratører ;-).

Opsætning af QuickOrder Egenkontrol

Risikoanalysen fortæller dig hvilke punkter du skal kontrollere, og QuickOrder's egenkontrol har alle de gængse skabeloner - så du nemt kan komme i gang.

1. Skabeloner

Du kan finde skabelonerne i toppen af siden, samt i menuen til venstre.

Når du har fundet en skabelon du vil benytte skal du klikke på "kopier skabelon" - når du har kopieret den vil skabelonen automatisk ligge i venstre side under "dine skabeloner" men først vil den bede dig om at tilpasse skabelonen.

Du kan du redigere og tilpasse skabelonen som det passer dig. I dette eksempel gør vi det på lukkelisten.

På lukkelisten er der standard ting såsom rengøring af borde samt puds af glaspaneler.
Men hvad hvis der er et spørgsmål der ikke passer på min restaurant?

Hvis et spørgsmål ikke passer til dine behov kan du enten 1. vælge at slette spørgsmålet i højre side, eller 2. ændre i teksten, til noget der relevant for dig. F.eks. "er skraldet tømt?"

De svarmuligheder der er lige nu er enten "OK" eller "ej muligt"

Hvis den ansat vælger "ej muligt" når de udfylder egenkontrollen skal de give en kort begrundelse for hvorfor opgaven ikke har været mulig at udføre.

Du kan ændre svarmuligheder til noget andet hvis i ønsker, præcis som med spørgsmålet.

Du kan også ændre svarmulighederne til at være andre formater i venstre side.

Hvis du ikke kan finde en skabelon der passer til dine behov, kan du oprette din egen. I bunden hedder den "blank skabelon"

2. Planlæg opgaver

Når du har modificeret skabelonen, skal du planlægge hvornår den skal udføres.

Alt efter hvilken risikoprofil du har, kan hyppigheden variere og derfor har du flere muligheder såsom dagligt, ugentligt eller fast interval.

I dette tilfælde vil jeg gerne have lukkelisten udført alle de dage min restaurant er åben.

Du opretter planlægning ved at trykke på "Opgaver" i venstre menu og derefter -> "Planlagte opgaver"

Du kan nu trykke "Opret planlægning" og du vil nu blive spurgt om hvilken liste du ønsker at planlægge opgaver for (i dropdown menu) Da jeg ønsker at planlægge lukkelisten er det den jeg vælger.

Når du trykker "opret og fortsæt" vil du komme til denne side:

Nr. 1 er navnet på opgaven, denne kan du ændre som du ønsker - her kalder vi den "Lukkeliste Restaurant"

Nr.2 er hvem der er ansvarlig for at opgaven bliver udført, i dette tilfælde er det min opgave

Nr.3 er perioden og hvornår opgaven skal udføres første gang. Vi siger dags dato d. 12/01/2021 i dette tilfælde.

Nr. 4 er hvilket tidspunkt den skal udføres (den kan dog godt udføres før) dette tidspunkt bør være når i lukker restauranten, så i kan checke om alt er klaret (fordi det er en lukkeliste vi planlægger)

Nr.5 er hyppigheden af opgaven, altså hvor ofte skal den udfyldes. I dette tilfælde har min restaurant åben 7 dage i ugen, og skal derfor udføres dagligt. Der er forskellige intervaller i dropdown menuen.

Når de forskellige felter er udfyldt kan du opdatere planlægningen, og den er nu at finde i din kalender.

Som i kan se skal lukkelisten udføres hver dag.

3. Udfylde rapport

Når du har fundet opgaven i kalenderen, kan du udfylde rapporten. Du trykker gem og afslut rapportering, når det hele er udfyldt.

Bemærk: Selvom "Kathrine" er ansvarlig for at udfylde rapporten, kan andre medarbejdere godt gøre det, i tilfælde af sygdom mm.

4.Leverandører og leverancer (varemodtagelse)

Det er et krav at du registrere dine leverandører samt modtagne varer.

Det første du skal gøre er at trykke på leverandører i venstre menuen

Du kan nu registrere dine leverandører

Når du har udfyldt alle informationerne trykker du på "opret"

Når du har tilføjet alle dine leverandører, kan vi oprette skabelonen "varemodtagelse"

Varemodtagelse

Vi skal nu til skabelon sektionen, ligesom vi gjorde i punkt 1. Her vælger vi at kopiere "varemodtagelse"

Er der spørgsmål hvor der skal ændres i formuleringen, kan du tilrette dette som vist i punkt 1.

Nu er vi klar til at planlægge hvornår denne skabelon skal bruges.

Har du fast varemodtagelse (eksempelvis hver mandag) så kan vi planlægge opgaven til at ligge hver mandag.

Nu ligger den i kalenderen, til udfyldelse hver mandag

Hvordan udfylder jeg varemodtagelsesopgaven?

Når du skal udfylde varemodtagelsen, skal du vælge hvilken leverandør du har modtaget varer fra. Du vælger leverandør fra "drop-down" listen, og listen indeholder alle de leverandører du har registreret som vist i punkt 4.

5. Ikke planlagt levering - registrering

Hvis du ikke har faste dage hvor du modtager varer, kan vi ikke planlægge dem i kalenderen.

Det vi i stedet gør, er at du klikker på "kalender" i venstre menuen.

Når du er på kalender skærmen kan du trykke på "opret opgave"

Du skal nu vælge hvilken skabelon du ønsker at oprette opgave udfra. Det er i dette tilfælde "varemodtagelse"

Du kan nu udfylde rapporten, og hermed har du registreret at du har modtaget dine varer.

Brug for mere hjælp?

Du kan læse flere supportartikler om egenkontrol her

(bemærk at nogle af billederne er forældet, men praksis er det samme)

Eller kontakt supporten på vores hovednummer.: +45 71 99 26 24 eller mail: support@quickorder.dk