Kom godt i gang med løn- og vagtplanlægning

En guide til at komme godt i gang med QuickOrder's vagtplanlægningssystem.

Vores vagtplanlægningssystem gør det både nemt og enkelt at holde styr på dine medarbejderes arbejdstider og løn. Følg guiden og lær hvor nemt det er.

Når du logger ind på din konto, vil systemet automatisk guide dig igennem de punkter som er vigtige at gennemgå.

Grupper:

For at kunne lave vagtplan, skal dine medarbejdere være med i en gruppe. Grupperne kan laves på flere måder.

Eksempelvis:

• Ungarbejdere
  • Fastansatte

Hvis dine ansatte har specifikke arbejdsområder, så giver det god mening at lave grupper baseret på arbejdsopgaver.

Eksempelvis:

• Køkkenpersonale
  • Tjenere / Bartendere

Du kan give alle ungarbejdere den samme timeløn (og det samme med de andre grupper)- og hvis der er enkelte medarbejdere der eksempelvis har anciennitets bonus, kan du ligge dette ind som tillæg på medarbejderen. Du kan også tilføje andre tillæg så som aften eller weekend tillæg.

Medarbejdere

Du kan tilføje dine medarbejderes personlige oplysninger, ansættelseskontrakt mm.

Derudover kan du se deres timekort, og du kan registrere hvis de skal have fast månedsløn.

Læs mere om medarbejdere her

Vagtplan

Sådan laver du en vagtplan:

1. Tryk 'Ny vagt'
  2. Vælg medarbejder
  3. Angiv vagtens start og slut
  4. Angiv pause
  5. Tryk 'Opret vagt'

Hvis der skal oprettes en ledig vagt, skal du ikke vælge medarbejder, men lade den stå på 'Ledig Vagt'

For at læse mere om vagtplan

Handlinger (eks. vagtbytte, friønsker mm.)

Historik på vagter

Godkendelse af vagter

Løn

Under indstillinger → løn

Her kan du lave lønperiode opsætning samt få et overblik over tillæg.

Se mere om tillæg her

For informationer om lønrapporter

Operationelle tider

Indstil døgnets operationelle tider, hvis du fx. ofte har vagter der passerer midnat. De operationelle tider er kun gældende for statistikkerne i vagtplanen og har ikke indflydelse på løn.

Du kan ændre de operationelle tider ved at klikke på indstillinger → vagtplan → operationelle tider

Stempelur

Hvis du ønsker at dine medarbejdere skal stemple ind og ud hver gang de møder på arbejde, kan i benytte jer af stempeluret. Stempeluret kan både bruges på en ipad der ligger fast på arbejdet, eller med medarbejderens egen mobiltelefon.

For at lære mere om stempel ur har vi følgende artikler:

Adgangskode Stempelur

Benyttelse af fast stempelur

Sådan opretter du en webapp for stempelur til iPad

Tillad kun on-location

Beskeder

Som administrator kan du sende beskeder til dine medarbejdere. Du kan både sende til grupper, men også til enkelte medarbejdere.

Det samme kan medarbejdere hinanden imellem, se en kort video hvordan

Det er en god idé at få dine medarbejdere til kun at sende beskeder vedrørende vagter mm. i vagtplanlægningssystemet, og ikke via sms, messenger osv. Dette vil mindske forvirring og misforståelser.

Opslagstavlen

Opslagstavlen kan bruges til at give information til alle ansatte eller specifikke grupper. Denne funktion er meget brugbar, da du er sikker på at vigtig information er let tilgængelig, og samtidig har du overblik over hvem der har set beskeden.

Se en kort video der viser hvordan du laver et opslag

Statistik

Du kan læse om statistik og de muligheder der er:

Statistik modulet

Forventet og faktisk omsætning

Integrationer til QuickOrder kassesystem samt lønsystemer

Du kan integrere direkte til dit yndlingslønsystem, samt til QuickOrder kassesystem.

Dette gør du under "indstillinger" -> "integrationer"